Dink'in avukatları, gerekçeli karara itiraz etti

Dink ailesi avukatları, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaya ilişkin kararı temyiz etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukatlar, sanıkların örgütten ve cinayetten cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.

Dink ailesi avukatları, gerekçeli kararın kendilerine ulaşmasından sonra İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Avukatlar, dilekçenin Yargıtay'a gönderilmesini talep etti.

Avukat Fethiye Çetin'in de aralarında bulunduğu 3 avukatın imzasının bulunduğu 49 sayfalık dilekçede, dava sürecinde avukatların duruşmada yaptığı savunmadan bölümler yer aldı ve mahkemeden istenilen talepler anlatıldı. Cinayetin arka planında bir örgütün varlığından bahsedildi. Sanıklara ?örgüt üyeliğinden' ceza verilmediğinin hatırlatıldığı dilekçede, Savcı Hikmet Usta'nın temyiz dilekçesinde cinayetin arkasındaki örgüte dikkat çektiği belirtildi.

Dilekçede, 19 sanık hakkında mahkemece verilen karara tek tek itiraz edildi. Bütün sanıklar hakkında verilen kararların usul ve yasaya aykırı olduğu, bu nedenle kararın bozulması gerektiği belirtilen dilekçede, bütün sanıklara örgütten ceza verilmesi gerektiği vurgulandı.

Dink ailesi avukatları, sanık Yasin Hayal'e ?terör örgütü yönetici olmak', sanık Erhan Tuncel'e, ?terör örgütü yöneticisi olmak ve tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek', sanıklar Osman Hayal, Çoşkun İğci, Zeynel Abidin Yavuz, Mustafa Öztürk ve Tuncay Uzundal'a , ?terör örgütü üyesi olmak, tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek', sanıklar Ersin Yolcu ile Ahmet İskender'e, ?terör örgütü üyeliği', diğer 9 sanığa ise ?terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlarından ceza verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber